Samtal under Clean Energy Week i Malmö: Bioenergy – What are the possibilities and trade-offs?

Bioenergi är den största formen av förnybar energi globalt sett. Den genererar mer energi än sol, vind och vattenkraft tillsamans. Under kommande årtionden kommer förväntas en enorm ökning i behovet av biomassa för energiändamål Varifrån ska den komma och vad får det för konsekvenser? Är det ett hot mot den biologiska mångfalden? Leder det till matbrist? Och hur kommer småbönder i utvecklingsländer att påverkas?
skog

Under Nordic Clean Energy Week i Malmö och det internationella ministermötet i Malmö och Köpenhamn, anordnar Lunds universitet och Climate-KIC ett panelsamtal med ledande forskare och andra experter på temat bioenergi. Samtalet genomförs som en Climate-KIC Sparks! Lecture.