Så kan samarbetet mellan forskare och kommuner förbättras: arbetsmodell för tvärvetenskapliga hållbarhetsprojekt testas

Samarbetena mellan offentlig sektor och akademin blir allt vanligare, och lyfts ofta upp som vägen framåt vad gäller klimatarbete. Men hur ska forskare och kommuner arbeta tillsammans för att nå resultat? Studie undersöker hur arbetsmodeller kan gynna tvärvetenskapliga hållbarhetsprojekt.
Skåne

– Nu för tiden vill många universitet och kommuner arbeta tillsammans för att skapa hållbara lösningar och driva klimatarbetet framåt. I takt med detta växer forskningen om hur tvärvetenskapliga samarbeten bäst ska struktureras, säger Ebba Brink, forskare vid Lund University Centre for Sustainability Studies.

Hon och andra forskare har testat en modell framtagen just för tvärvetenskapliga hållbarhetsprojekt. Som fallstudie använde de ett projekt om ekosystemtjänster, som Ebba Brink själv var med i, där sju skånska kommuner och fyra universitet ingick.

Läs vidare i en nyhet från Lunds universitet 20 februari 2018.