Lunds universitet samarbetar med Malmö stad om barnets rättigheter

2020 föreslås FN:s konvention om barnets rättigheter bli svensk lag. Malmö stad förbereder sig och vill genom omfattande kompetensutvecklingssatsningar bidra till att kommunens alla barn och ungdomar får sina mänskliga rättigheter tillgodosedda.
Malmö
Foto: Flickr Öresund News

Om barnets bästa ska komma i främsta rummet är det viktigt att de aktörer som möter barn i sin yrkesroll får den utbildning och det stöd som krävs för att kunna förstå och tillämpa barnkonventionen i praktiken. Malmö stad har bland annat tagit fram en utvecklingsplan, som ska lägga grunden för ett samordnat och systematiskt arbete kring barnkonventionen i stadens förvaltningar. Lunds universitet har fått uppdraget att stå för kompetensutveckling inom barnets rättigheter och kommer på så sätt bidra till implementeringen av utvecklingsplanen. Socialhögskolan och Rättssociologiska institutionen genomför utbildningen via Barnrättsinstitutet vid Lunds universitet, vars uppgift är att främja nationella såväl som internationella möten mellan forskning och praktik.

Läs vidare i en nyhet från Lunds universitet 22 mars 2018