Forskare på Ekonomihögskolan medverkar i ny ranking av företagens hållbarhetsarbete

Hur hållbara är svenska storbolag egentligen? Svaret får du i november när en ny och heltäckande rankning i hållbarhet presenteras. En av hjärnorna bakom rankningen blir Susanne Arvidsson, docent vid Ekonomihögskolan i Lund.
ranking företagens hållbarhetsarbete

Rankningen tas fram i samarbete med tidningarna Dagens Industri (DI) och Aktuell Hållbarhet som i sin tur står bakom den nya sajten Hållbart Näringsliv som ska rikta mer fokus mot bolagens arbete inom hållbarhetsområdet.

Susanne Arvidsson är ordförande för kommittén som ska ta fram metodiken för den nya rankningen.

– Det handlar inte om att hitta de sämsta företagen och peka ut dem, utan snarare att hitta de som gör ett bra jobb och som man kan lära av. Vi vill hitta ett sätt där vi konstruktivt kan bidra till att bättre synliggöra bolagens hållbarhetsprestationer, säger hon.

Läs vidare i en intervju med Susanne Arvidsson, forskare vid Ekonomihögskolan: Nu rankas bolagens hållbarhetsarbete – för att visa goda exempel

Hållbarhetsveckan i Lund 2018:

På fredag medverkar Susanne Arvidsson i två arrangemang under Hållbarhetsveckan - i Lunds stadshall på förmiddagen och på eftermiddagen på Grand Hotel Lund:

• ansvarsfullt.se bjuder tillsammans med CSR Sweden och Lunds universitet in näringslivet till en förmiddag på temat hållbar lönsamhet och ansvar ut i leverantörsleden. Hur kan ansvarsfullt hållbarhetsarbete gå hand i hand med lönsamma affärer? Hur säkerställer vi att våra leverantörer jobbar hållbart? Hur integreras hållbarhetsarbete i affärsmodellen?
    Mer information & anmälan: Hållbar lönsamhet och ansvar i alla led

• Lund University Commissioned Education och Ekonomihögskolan vid Lunds universitet bjuder i samarbete med Grand Hotel i Lund in till ett panelsamtal om hur företag kan arbeta med de globala målen. En intressentanalys med näringslivet, regionen och akademin. Hur kan hållbarhetsmålen driva innovation och hur kan samverkan skapa effektiva relationer med intressenter inom det närliggande samhället?
    Mer information & anmälan: Stakeholder engagement och hållbarhetsmålen som drivkraft för innovation
    Se en intervju med Susanne inför fredagens arrangemang: Susanne Arvidsson - inför hållbarbetsveckan i Lund 2018