EU:s biodrivmedelspolitik är inte hållbar

EU:s biodrivmedelsreglering säkerställer inte minskad klimatpåverkan och är ohållbar i längden. En ny avhandling från Lunds universitet menar att det enda rätta för samhället och klimatet är att omvandla stora delar av transportsektorn till en samhällstjänst liknande sjukvård eller skola.
oljepalmsplantage
Foto: Wikimedia Commons, Achmad Rabin Taim

– I mindre skala kan biodrivmedel vara ett bra alternativ för kollektivtrafiken men vi kan inte lösa klimatfrågan genom att ersätta fossila bränslen med biobränslen rakt av, utan vi måste minska energiförbrukningen säger David Harnesk, forskare vid Lund University Centre for Sustainability Studies.

Läs vidare i en nyhet från Lunds universitet från 23 maj 2018: EU:s biodrivmedelspolitik är inte hållbar