Debatt i Lund: Miljöministern i panel om makt, miljö och klimatsmart mat

Har du svårt att bestämma dig när du ska handla mat till middagen? Räcker det att maten är god och nyttig? Eller hoppas du att det du plockar ner från hyllan också ska vara bra både för smältande polarisar och för djur och natur på nära håll?
mat och klimat

Konsumenter har fått axla ett stort ansvar när det gäller att välja hälsosam, klimatsmart och hållbart producerad mat. Frågan är hur stor makt konsumenter egentligen har. Vilket ansvar har livsmedelsproducenterna? Och politikerna?
Välkommen till Debatt i Lund med rubriken Mat, makt och miljö – går det att äta klimatsmart?

I panelen sitter:
Karolina Skog, Sveriges miljöminister
Fredrik Hedenus, forskare från Chalmers som studerar matens miljö- och klimatpåverkan
Henrik Smith, biologiprofessor från Lunds universitet som studerar ekosystem och biologisk mångfald
Ann-Helen Meyer von Bremen, journalist och författare till boken ”Makten över matkassen”
Hilda Runsten, expert på hållbar utveckling vid Lantbrukarnas Riksförbund, LRF
Moderator: Tomas Tengby, journalist och programledare för SRs program Meny

Tid: 25 april kl 20:00
Plats: Café Aten
Observera att platserna är begränsade. Först till kvarn gäller. Insläpp från kl 19.30

Nyhet från Lunds universitet 19 april 2018

Detta är DEBATT I LUND:

• Arrangeras fyra gånger per år.
  • En akademisk "talkshow", där forskare diskuterar aktuella samhällsfrågor med andra experter, opinionsbildare, studenter och engagerad allmänhet.
  • Debatt i Lund arrangeras i samarbete med Akademiska Föreningen, Lunds Universitets Studentkårer och Sydsvenskan.
  • Debatterna direktsänds på Sydsvenskan.se och kan i efterhand för det mesta ses på Kunskapskanalen.
  • Läs mer på www.debattilund.se www.facebook.com/debattilund/