9 maj i Lund: Klimatetik - politik, rättvisa och individens ansvar

Klimatförändringarna är ett komplext globalt problem som mänskligheten står inför. Men varför ska jag bry mig? Ibland glöms det bort att klimatförändringarna ställer oss inför ett moraliskt problem.
lunds stadsbibliotek

Bengt Brülde är professor i praktisk filosofi vid Göteborgs Universitet och har skrivit boken “Klimatetik: rättvisa, politik och individens ansvar” med statsvetaren Göran Duus-Otterström.

Han besöker Lunds stadsbibliotek onsdag kväll 9 maj 2018, klockan 18.00 till 19.30 för en föreläsning och ett samtal på temat klimatetik.

Denna föreläsning ingår i serien Klimat, miljö och hållbarhet på Lunds stadsbibliotek som är ett samarbete mellan Naturskyddsföreningen i Lund, Lunds universitets Hållbarhetsforum och Lunds Stadsbibliotek  Föreläsningarna äger rum i Stadsbibliotekets atrium med början kl. 18 och följs av en frågestund och möjlighet till diskussion.

Ingen föranmälan nödvändig. Varmt välkomna!