Hållbarhetsveckan

15-20 maj 2017
Under 15-20 maj 2017 sluter Lund upp kring en hållbarhetsvecka. Studenter och forskare vid Lunds universitet möter lundabor för att diskutera och involvera hela samhället i omställningen till en hållbar värld. Kom och bli inspirerad och få nya idéer på temat hållbarhet! Ta del av lunchföreläsningar, forskningsseminarier och debatter där det ges utrymme för viktiga samtal mellan forskare, studenter, allmänhet, organisationer och politiker.

Foto: LU

Hållbarhetsveckan 15-20 maj 2017 – en del av jubileumsfirandet

Vi lever i en föränderlig värld och vi står inför en omställning till en framtid som ska räcka till och omfatta alla och på lika villkor – en hållbar värld! Hela samhället berörs. Lunds universitet fyller här en viktig roll genom sin forskning, utbildning och kunskapsspridning.

Under 15-20 maj sluter Lund upp kring en hållbarhetsvecka. Studenter och forskare vid Lunds universitet möter lundabor för att diskutera och involvera hela samhället i omställningen till en hållbar värld.

Detaljerna i programmet är inte klart ännu utan kommer att skapas tillsammans med forskare, studenter, organisationer, företag och andra intresserade.

I början av 2017 kommer mer information om upplägget av veckan. Några smakprov redan nu ...

Ur programmet:

Måndagen 15 maj: Invigning av Hållbarhetsveckan: Agenda 2030 - mat och hållbar konsumtion
Vi inleder veckan med ett arrangemang där forskare, studenter, ideella organisationer m.fl. vill inspirera och engagera på temat globala rättvisefrågor och hållbar utveckling, mycket med fokus på mat och hållbar konsumtion.

Tisdagen 16 maj: Det hållbara näringslivet
Ekonomihögskolan och olika samarbetspartners bjuder in till en dag som lyfter hållbarhetsfrågor som är högaktuella för företag och organisationer, t.ex. hållbara investeringar, hur företag kan arbeta med de globala hållbarhetsmålen (SDG), varumärkesbyggande ur ett hållbarhetsperpektiv, hållbarhetsredovisningar m.m.

Onsdagen 17 maj: Den hållbara staden
Populärvetenskapliga föredrag, vandringar på stan m.m. för att sätta ljuset på hur vi skapar en klimatanpassad stad som människor mår bra att leva i.

Framtidens klimatsmarta mat och vin på Grand Hotel
Under veckan anordnar Grand Hotel en vinprovning och en föreläsning på temat framtidens klimatsmarta mat.

Torsdagen 18 maj: Urban Planet - How cities are changing in the world.
Ett arrangemang av Internationella Miljöinstitutet i Lund, IIIEE.

Sustainable fashion - finding cuts for the future
Ett arrangemang av Internationella Miljöinstitutet i Lund, IIIEE.

Grön lunch på Stadsbiblioteket
Populärvetenskapliga föredrag öppna för allmänheten på Stadsbiblioteket i Lund – med fokus på bland annat resa, mat och konsumtion i en hållbar framtid.

Frukostdebatter om den hållbara staden
Forskare och beslutsfattare möts kring aktuella frågor, med diskussioner om hur vi tillsammans skapar den hållbara staden.

Podd om plast - Supermiljöpodden live
Ellen Palm, doktorand på LTH, spelar in ett avsnitt av Supermiljöpodden inför publik.

Lördagen 20 maj: Hållbarhetsfestival i Lund
Välkommen till en Hållbarhetsfestival i Lund för hela familjen under helgen. Forskare, studenter och andra experter visar upp och diskuterar hållbarhetsutmaningar och lösningar som finns runt omkring i staden. Följ bland annat med våra "sustainable shoppers" på en hållbar shoppingtur i Lund eller gå en Hållbarhetspromenad med våra experter.

Arrangörer

Hållbarhetsveckan är ett samarrangemang med bland annat Lunds universitet, Lunds kommun, Synaps, Naturskyddsföreningen, studieförbund och andra organisationer i regionen som arbetar för hållbarhet.

Vill du och din organisation vara med?

Vi vill gärna samarbeta och få med hela Lund och regionen i hållbarhetsveckan!

Kontakta oss för att höra mer om vad som händer och hur ni kan medverka under veckan.

Jenny Hansson, projektledare och kommunikatör vid Lunds universitets Hållbarhetsforum: jenny.hansson [at] cec.lu.se046-222 75 19, 070-3592609

Kontakt Hållbarhetsveckan

Jenny Hansson
Har du frågor eller vill vara med under veckan? Kontakta Jenny Hansson, projektledare och kommunikatör vid Lunds universitets Hållbarhetsforum:

jenny.hansson [at] cec.lu.se; 046-2227519; 070-3592609

Lund firar 350 år!

Lunds universitet fyller 350 år och det ska vi fira! Från den 19 december 2016 till den 28 januari 2018 pågår jubileet, vars start- och slutdatum är valda utifrån universitetets grundande respektive invigning.

I snart 350 år har Lunds universitet varit en kraftfull aktör inom utbildning, forskning och samhällsbyggande vilket gjort att vi satt vår prägel på Lund, regionen och nationen. Genom vårt 350-årsjubileum vill vi samlat visa upp och sätta strålkastarljus på den utbildning, forskning och annan verksamhet som bedrivs på universitetet.

Med en bakgrund som innefattar innovationer inom allt från medicin och teknik till humaniora och kultur blir jubileet en inspiration att fortsatt förnya vår verksamhet och omvärldskontakt genom att blicka framåt och utveckla universitetet.
Hela jubileumsprogrammet kan laddas ned här, och ni får uppdateringar på universitetets Facebook-sida

kontakt [at] hallbarhet.lu.se