Evenemang inför Paris och COP21

20 november, Lund:  Run for your life

A race divided in 21 days from Kiruna in the northern part of Sweden to Paris to promote climate justice. During the 20th november you can take part in the race in Lund.

Website: Run For Your Life
Organization: Nationally arranged by The Swedish National Touring Theatre and locally arranged by Lunds Teaterförening, Lunds naturskyddsförening och Fältbiologerna.

Tidigare evenemang

9 november, 15.30-17.30, Stockholm:
Towards a competitive low carbon economy - Paris 2015

A seminar with the International Institute for Industrial Environmental Economics, IIIEE and the IVA projects Electricity Crossroads and Resource-Efficient Business Models – Greater Competetiveness.

The UN Climate Change Conference, COP 21 Paris, 2015 will start on 30 November. The objective of the conference is to achieve a binding and universal climate agreement, involving all the nations of the world.

Will there be a climate agreement for the first time in over 20 years of UN negotiations? The Paris conference will put pressure on our policy makers to find a pathway towards a low carbon economy

All information and registration can be found here

11 november, 13.00-17.00, Stockholm
Den vetenskapliga grunden för klimatförhandlingarna i Paris

Ett seminarium om den vetenskapliga grunden för klimatförhandlingarna i Paris. Vetenskap och Klimatförhandlingar - hur hänger de ihop och vilka frågor är de viktigaste i Paris?

Mer information finns här

28 oktober, kl. 13.00-15.00, Lund:
Hur når vi noll i klimatpåverkan?

Miljömålsberedningens kanslichef, Stefan Nyström, tillsammans med forskare från Lunds universitet samtalade om hur vi går från ord till handling i den svenska klimatpolitiken för att nå nollutsläpp.

Stefan Nyström, Miljömålsberedningen: How are the climate negotiations in Paris connected to Sweden’s work with a climate strategy?

Diskussionspanel: Markku Rummukainen (Centrum för miljö- och klimatforskning och LU hållbarhetsforum), Roger Hildingsson (Statsvetenskap), Fredrik NG Andersson (Ekonomihögskolan), Max Åhman (Miljö- och energisystem, LTH)

Astrid Kander & Magnus Jiborn, Lund University: Decoupling or displacement? Interpreting Swedish carbon emission trends

Markku Rummukainen, Lund University: The global case, in Paris and beyond

Talare: Markku Rummukainen (Centrum för miljö- och klimatforskning och LU hållbarhetsforum)

Video: Inför klimatförhandlingarna i Paris, seminarium 21 september

Den 21 september 2015 arrangerade ett seminarium med forskare från Lunds universitet som samtalade kring förväntningarna på klimatförhandlingarna i Paris. Se seminariet här!
Medverkande forskare: Jakob Skovgaard (statsvetenskap), Terese Göransson (klimatvetenskap) och Bengt Johansson (miljö- och energisystem); moderator statsvetaren Roger Hildingsson, Lunds Universitet.
Arrangör: Lunds Naturskyddsförening, Lunds universitets hållbarhetsforum och Lunds stadsbibliotek.

Evenemang kopplade till COP21

Malmö Climate March
Klimathoppet är ett nätverk för klimaträttvisa baserat i Malmö. Klimathoppet arrangerar Malmö Climate March - en demonstration för ett starkt, bindande avtal om att stoppa klimatförändringarna den 29 november i Malmö.
Klimathoppet på Facebook

Cooperide
The Cooperide is a bike bloc travelling from Copenhagen to the 2015 Climate Summit in Paris.
Coopride on Facebook

LUSEM Film Club screening
This film club is a space for watching and discussing various societal issues connected to economics and management, broadly framed around the themes of sustainability, ecology and economy. It is organised by the Sustainability, Ecology and Economy (SEE) group

Conference of Youth
A Conference of Youth is a gathering of young people occurring every year before the Conference of Parties (COP)

Run for your life
Run for your life är ett stafettlopp genom norra Europa för att uppmana till klimaträttvisa och en hållbar framtid. Vi utgår från den arktiska regionen och slutar i Paris på klimatkonferensen COP21. Loppet omfattar mer än 4 000 kilometer och varar i över 20 dagar, pågår dygnet runt och involverar tusentals människor. Allt filmas och sänds live på runforyourlife.nu
Run for your life Lund on Nov. 20, Facebook

Lund to Paris - various upcoming events in Lund connected to COP21
Här hittar du samlade events i Lund regionen inför COP21.

kontakt [at] hallbarhet.lu.se