Lunds universitet på klimatmötet COP23 i Bonn 6 till 17 november

FN:s återkommande internationella klimatmöte, COP 23, genomförs i Bonn de kommande två veckorna. Från Lunds universitet deltar både forskare och studenter. Här kommer vi att försöka spegla en del av de aktiviteter som pågår under klimatmötet.
Tipsa oss gärna!
COP23 logo

Blogginlägg, twitter m.m. från forskare och studenter vid Lund universitet (fylls på successivt med nya inlägg):

Twitter-flöde från Kimberly Nicholas, universitetslektor vid LUCSUS

Inför första dagen på COP23: ett blogginlägg på LSU:s blogg (LSU samlar Sveriges ungdomsföreningar) av lundastudenten Kajsa Fernström Nåtby, som också är studentrepresentant i LU Hållbarhetsforums styrgrupp. Kajsa är Sveriges ungdomsrepresentant vid COP23. Kajsas övriga inlägg:

Lunds universitet medverkar i officiellt sideevent vid COP23 om industrial decarbonisation

Role of innovation and policy to catalyse deep decarbonisation of energy intensive industries
Deep decarbonisation of industry is relatively untapped. Higher energy efficiency as well as fundamental process changes are required. This session will assess options and implications for industry, policy and research, including new results from SEforALL’s Industrial Energy Efficiency Accelerator.
Arrangörer: Lund Univeristy (Prof. Lars J Nilsson), The Carbon Trust and Wuppertal Institute for Climate, Environment .

Mer om COP 23:

Hemsidan för COP 23

Twitter för COP 23

#COP23

2017-11-21
Varmare klimat förändrar Skånes flora
2017-11-14
Internationell hållbarhetskonferens vid Ekonomihögskolan i Lund
2017-11-13
Hur fortsätter arbetet med hållbarhet i utbildningen?
2017-11-07
Climathon Lund 2017