Tema: Hur når vi det globala 1,5-gradersmålet?

I slutet av oktober 2017 var Malmö värd för ett författarmöte i FN:s klimatpanel IPCC. Klimatminister Isabella Lövin öppningstalade och lyfte fram att klimatforskningen spelar en mycket viktig roll i att ge beslutsfattare och olika aktörer i samhället en tydlig bild av vilka utmaningar världen står inför och vilka åtgärder som behövs.
storm

Parallellt med att klimatforskarna arbetade med en specialrapport om 1,5 gradersmålet, anordnades flera arrangemang av bland annat Lunds universitet på temat klimatförändringarna. Här kan du ta del av filmer och artiklar i efterhand.

Klimatsamtal mellan forskare och Isabella Lövin

Klimatminister Isabella Lövin samtalade med forskare från Lunds universitet och Malmö högskola om vägen mot ett fossilfritt samhälle - vad behöver göras och går det tillräckligt snabbt? Länk till programmet.

Health, food and water – The need for innovations and new strategies in a changing climate

The IPCC working group for the Special Report on Global Warming of 1.5 °C had a working meeting in Malmö 23 to 27 October 2017. Lund University seized this opportunity and invited some of the authors for a panel discussion together with researchers from Lund University and societal representatives. This Climate-KIC Spark! Lecture focused on the link between climate change and how it affects our health - having access to clean water, enough food, avoiding contagious diseases, building resilient cities etc. Do we need new innovations and new strategies to cope with these challenges?

Climathon i Lund om solenergi

Läs om eventet i en artikel på Hållbarhetsforums hemsida

Läs en artikel i Sydsvenskan om arrangemanget: Intensivt dygn gav lysande idéer för solenergi

2017-11-13
Hur fortsätter arbetet med hållbarhet i utbildningen?
2017-11-07
Climathon Lund 2017
2017-11-06
Lunds universitet på klimatmötet COP23 i Bonn 6 till 17 november
2017-11-02
Framtidens hållbara Lunds universitet
2017-10-31
Tema: Hur når vi det globala 1,5-gradersmålet?