Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Presentationer Hållbar mat i ett förändrat klimat

19 maj 2017
Hur kommer klimatförändringarna att påverka vår livsmedelsförsörjning? Och vad behöver vi göra för att möta dessa förändringar? Behöver forskare och bransch samarbeta mer? Den 19 maj 2017 anordnade Lunds universitet tillsammans med Region Skåne en halvdag med fokus på utmaningar för livsmedelssektorn ur ett hållbarhetsperspektiv.

konferensen Hållbar mat i ett förändrat klimat
Panelsamtal om förpackningar och matsvinn under konferensen Hållbar mat i ett förändrat klimat. Foto: Erik Andersson

Under dagen fick vi lyssna på inspirationsföreläsningar och samtal kring hur vi får en säker och hållbar matförsörjning i ett förändrat klimat, samtidigt som maten är hälsosam. De medverkande i programmet beskrivs kort nedan tillsammans med deras presentationer för dagen.

Har ni frågor eller tankar om fler dagar med liknande innehåll, kontakta gärna Nina Nordh på Lunds universitets Hållbarhetsforum: nina.nordh [at] cec.lu.se

Programblad med korta presentationer av de medverkande: 

PDF iconProgramblad Hållbar mat_19_maj.pdf

Presentationer (pdf):

  • Food prints – connections and challenges between food, environment and health. Kimberly Nicholas, universitetslektor vid Lund University Centre for Sustainability Studies, LUCSUS: 
    PDF iconkimberly_nicholas_19_maj_2017.pdf
  • Den senaste forskningen om hur den globala matförsörjningen påverkas av klimatförändringarna. Lennart Olsson, professor vid Lund University Centre for Sustainability Studies, LUCSUS: 
    PDF iconlennart_olsson_19_maj_2017.pdf
  • Rapsprotein- ett nytt skandinaviskt alternativ till soja? Hur en restprodukt kan tas tillvara och bidra till en cirkulär bioekonomi. Karolina Östbring, forskare vid Institutionen för Livsmedelsteknik LTH:
    PDF iconkarolina_ostbring_19_maj_2017.pdf
  • Proteinskiftet ur ett Lantmännen-perspektiv. Annelie Moldin, Scientific Project Manager Lantmännen R&D:
    PDF iconannelie_moldin_19_maj_2017.pdf
  • Dagens unga är morgondagens konsumenter – men vad äter de egentligen? Birgit Modén, folkhälsoanalytiker, Region Skåne (pga. sjukdom hoppade folkhälsostrateg Peter Groth från Region Skåne in som ersättare med mycket kort varsel):
    PDF iconbirgit_moden_19_maj_2017.pdf
  • Foodtopia: Hur vi handlar, lagar och äter i framtiden - Marcus Klasson, Matbyrån och forskare vid Ekonomihögskolan i Lund:
    PDF iconmarcus_klasson_19_maj_2017.pdf
  • Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood, berättar om sina tankar kring hållbar mat i ett förändrat klimat:
    PDF iconasa_domeij_19_maj_2017.pdf

 

Sidansvarig:

Lunds universitets hållbarhetsforum
Sölvegatan 37
223 62 Lund

contact [at] sustainability.lu.se