Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Hållbarhet viktigt i det internationella arbetet

– En av våra viktigaste uppgifter inom U 21-nätverket är att förbereda studenter och unga forskare för en hållbar värld. För att lösa de globala utmaningarna behöver frågor belysas både ur ett globalt och ett tvärvetenskapligt perspektiv, säger Eva Wiberg som nu lämnar uppdraget som dess generaldirektör.
Eva Wiberg tar med sig sina erfarenheter från ledarskapet för U21 i det fortsatta internationaliseringsarbetet vid LU. Foto: Charlotte Carlberg Bärg
Prorektor Eva Wiberg tar med sig sina erfarenheter från ledarskapet för U21 i det fortsatta internationaliseringsarbetet vid LU. Foto: Charlotte Carlberg Bärg

Under sin ett och ett halvt år långa tid som ledare för det internationella universitetsnätverket U21 har Eva Wiberg framför allt fokuserat på att göra nätverket mer känt både externt och internt. Hjärtefrågor har bland annat varit klimat och migration – något som också blir temat för en kommande stor U21-konferens i Hong Kong.

– Upplägget på den konferensen är det sista jag vill få plats innan jag lämnar över stafettpinnen till min efterträdare professor Bairbre Redmond från University College i Dublin, säger Eva Wiberg.

I oktober räknar hon med att samla intresserade forskare här vid Lunds universitet för att prata vidare om hur konferensen skulle kunna läggas upp. Hon hoppas också hitta finansiering så att forskare och studenter härifrån kan delta.

Nina Nordh

Läs hela artikeln i senaste LUM nr 6/16

Senaste artiklar

2017-11-13
Hur fortsätter arbetet med hållbarhet i utbildningen?
Hur fortsätter arbetet med hållbarhet i utbildningen?
2017-11-07
Climathon Lund 2017
Climathon Lund 2017
2017-11-06
Lunds universitet på klimatmötet COP23 i Bonn 6 till 17 november
Lunds universitet på klimatmötet COP23 i Bonn 6 till 17 november
2017-11-02
Framtidens hållbara Lunds universitet
Framtidens hållbara Lunds universitet
2017-10-31
Tema: Hur når vi det globala 1,5-gradersmålet?
Tema: Hur når vi det globala 1,5-gradersmålet?

Lunds universitets hållbarhetsforum
Sölvegatan 37
223 62 Lund

contact [at] sustainability.lu.se