Lär dig mer om cirkulär ekonomi!

Cirkulär ekonomi är ett nygammalt sätt att tänka som innebär att ta hand om resurser på ett mera effektivt och hållbart sätt. Hållbar Utveckling Skåne ordnar nu en utbildning och studieresa för dig som vill lära dig mer.

Nu pratar alla om cirkulär ekonomi, men vad är det?

Cirkulär ekonomi är ett nygammalt sätt att tänka som innebär att ta hand om resurser på ett mera effektivt och hållbart sätt. Återvinning kan nog vara bra men i den cirkulära ekonomi planeras för ett optimalt resursutnyttjande redan från början, vilket ökar både lönsamhet och miljönytta. Nya innovativa affärsmodeller skapas som kan handla om tillgång framför ägande, funktionsförsäljning, hyra, leasa, reparera, återanvända, prenumerera på produkter etc. Cirkulär ekonomi handlar också om att dela på resurser och att tänka innovativt kring ägande och användande. Vi maximerar nyttan istället för att bara begränsa skadan. Cirkulär ekonomi är framtiden!

Utbildning

I samarbete med Klimatsamverkan Skåne ordnar nu Hållbar Utveckling Skåne en utbildning om cirkulär ekonomi den 21 september. Här får du chansen att lära dig mer om cirkulär ekonomi och hur ni kan använda det i ditt företag eller din organisation för att maximera både kostnadseffektivitet och miljönytta. Lärare på kursen är Tobias Jansson på circulareconomy.se, en av Sveriges största experter på cirkulär ekonomi. Tack vare delfinansiering från Klimatsamverkan Skåne så kan vi erbjuda en intressant och spännande heldagsutbildning för endast 1.900 kr + moms. Antalet platser är begränsat så anmäl dig redan idag, sista anmälan är den 5 september!

Läst mer om utbildningen här: http://hutskane.nu/projekt/pagaende-projekt/cirkular-ekonomi/utbildning/

Studieresa

Den 19-20 oktober har du chans att följa med Hållbar Utveckling Skåne till Holland och studera världsledande exempel på cirkulär ekonomi! Under två dagar besöker vi företag och kommuner i Amsterdam-regionen som har tagit utmaningen på allvar och nu ställer om det det cirkulära samhället. Ta chansen att lära av de bästa och att diskutera cirkulär ekonomi och andra hållbarhetsfrågor med dina reskamrater under vägen. För den som vill finns det möjlighet att stanna kvar några dagar och uppleva en helg i Amsterdam på egen bekostnad.

Läs mer om studieresan här: http://hutskane.nu/projekt/pagaende-projekt/cirkular-ekonomi/studieresa/

2017-11-22
Lundaforskare, doktorander och studenter om klimatmötet i Bonn
2017-11-21
Varmare klimat förändrar Skånes flora
2017-11-14
Internationell hållbarhetskonferens vid Ekonomihögskolan i Lund
2017-11-13
Hur fortsätter arbetet med hållbarhet i utbildningen?
2017-11-07
Climathon Lund 2017