Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Mera rotfrukter!

Det talas mycket om att vi bör äta mindre kött och mera rotfrukter både för vår hälsa och för att rädda klimatet. Vad kan man göra för att få goda grönsaker och rotfrukter på matbordet?
morötter

Thomas Drejing är nestorn bland de ekologiska kockarna i Sverige. Han drev restaurang Petri Pumpa i Lund och kan konsten att trolla med råvarorna. För några veckor sedan föreläste han på Lunds stadsbibliotek och bjöd på praktiska råd. Nu finns en del av detta och lite till samlat i en receptfolder.

Receptsamlingen har tillkommit genom ett samarbete mellan Lunds Naturskyddsförening, Lunds Stadsbibliotek samt Lunds Universitets Hållbarhetsforum. Den får distribueras fritt med angivande av källan.

Ladda ner receptfoldern här:PDF iconReceptfoldern Mera rotfrukter (pdf)

Läs mer om Thomas Drejings matfilosofi i en artikel från Sydsvenskan förra året

 

Senaste artiklar

2017-11-22
Lundaforskare, doktorander och studenter om klimatmötet i Bonn
Lundaforskare, doktorander och studenter om klimatmötet i Bonn
2017-11-21
Varmare klimat förändrar Skånes flora
Varmare klimat förändrar Skånes flora
2017-11-14
Internationell hållbarhetskonferens vid Ekonomihögskolan i Lund
Internationell hållbarhetskonferens vid Ekonomihögskolan i Lund
2017-11-13
Hur fortsätter arbetet med hållbarhet i utbildningen?
Hur fortsätter arbetet med hållbarhet i utbildningen?
2017-11-07
Climathon Lund 2017
Climathon Lund 2017

Lunds universitets hållbarhetsforum
Sölvegatan 37
223 62 Lund

contact [at] sustainability.lu.se