Gratislunchen

Föreläsning
Hur gick det till när människan under bara ett par hundra år tycks ha frigjort sig från naturen, själva grunden för vår tillvaro?

Sedan tidigt 1800-tal har vi kunnat avnjuta historiens största gratislunch när vi har tagit upp enorma mängder fossila bränslen och eldat upp dem. Någonstans tar festen slut om inte annat i form av klimatförändringar.

Therese Uddenfeldt. Foto: Emil Malmborg
Therese Uddenfeldt är journalist och intresserar sig mycket för miljö- och klimatfrågor.

Denna föreläsning ingår i serien Klimat, miljö och hållbarhet på Lunds stadsbibliotek som är ett samarbete mellan Naturskyddsföreningen i Lund, Lunds universitets Hållbarhetsforum och Lunds Stadsbibliotek  Föreläsningarna äger rum i Stadsbibliotekets atrium med början kl. 18 och följs av en frågestund och möjlighet till diskussion.

Ingen föranmälan nödvändig. Varmt välkomna!

Foto: Emil Malmborg

Tid: