Var med i vårens hållbarhetstävling för lundastudenter!

Är du intresserad av att lösa verkliga problem som ställs av företag och organisationer inom hållbarhetsområdet? Vill du bidra med idéer och inspireras inom området gröna innovationer och entreprenörskap?
Sustainability Forum Case Competition

Då är du välkommen att delta i den första omgången av Sustainability Forum Case Competiion som anordnas av Hållbarhetsforum i samarbete med ProLab, SoPact och VentureLab vid Lunds universitet och konsultfirman COWI. Det är en tvärvetenskaplig tävling med tre spännande uppdrag.

Vårens tema är grön ekonomi och kretsloppstänkande

Två uppdrag inom cirkulär ekonomi har vi fått från företagen Godsinlösen och NSR (Nordvästra Skånes Renhållningsbolag) som båda är nytänkare inom området. Det tredje uppdraget handlar om miljömärkning av finansiella produkter och presenteras av Svenska Naturskyddsföreningen som precis har startat upp ett stort tvåårigt projekt på det temat - ett projekt som redan väckt stort intresse bland företag inom det finansiella området.

De tre uppdragen kommer att presenteras närmare den 13 april i samband med tävlingens kick-off, och kommer efter det eventet att även finnas på tävlingens hemsida.

Enskilda eller lag med max fem deltagare som vill delta i tävlingen måste registrera sig senast den 21 april på Sustainability Forum:s hemsida, och sista dag för att skicka in tävlingsbidraget kommer att vara onsdagen den 4 maj. Tävlingsbidragen ska vara på maximalt två A4-sidor och kan vara på antingen svenska eller engelska. Vinnare i tävlingen presenteras på Skånes stora konferens om cirkulär ekonomi den 24 maj i Lund.

Det är kostnadsfritt att delta. Vid kick-off eventet och mid-pitch eventet bjuds på fika/lunch och det kommer att vara priser till de vinnande lagen.

Läs mer om tävlingen här

2017-10-18
Vad behövs för att skapa framtidens hållbara universitet?
2017-10-16
Små kryp med stora uppgifter: Varför försvinner våra bin?
Ny elväg testas utanför Lund
2017-10-16
För sen ankomst när klimatet förändras
2017-10-13