Synligt skräp ger bättre avfallshantering

I en artikel i forskning.se, intervjuas två forskare vid Lunds universitet om problematiken med allt mer avfall. EU har bestämt att avfalls- och resursanvändningen ska minimeras och att materialåtervinningen ska maximeras. Vägledande är den så kallade avfallstrappan.
Brännbara sopor. Foto Josefine Linnea Jonsson, Wikimedia Commons

– Sverige är ganska duktiga på de fyra nedersta stegen, det vill säga deponering, energiåtervinning, materialåtervinning och återanvändning. Vi har nästan ingen deponering, vilket är bra. Men när det kommer till att förebygga uppkomsten av avfall pekar det i fel riktning, säger Anette Svingstedt, universitetslektor på institutionen för service management vid Lunds universitet.

Läs vidare i artikeln från forskning.se från 17 augusti 2017: Orimliga mängder avfall

2017-09-14
Hur kunde PFAS-skandalen i Ronneby hända?
2017-09-04
Trädplantering i Afrika tveksam miljöstrategi
2017-08-30
Samverkanstema: Hur ska vi förstå klimatförändringarna?
2017-08-21
Synligt skräp ger bättre avfallshantering
2017-08-21
Vårens kurs i ekolitteratur lockade många