Sommarskola om klimatförändringar och entreprenörskap - ansök senast 1 mars!

Ansök före 1 mars till sommarskolan "The Journey" som ger en möjlighet att tillbringa en del av sommaren i 2-3 olika europeiska städer samtidigt som du lär dig om klimatförändring och entreprenörskap. The Journey är Climate-KICs intensivprogram under sommaren och Lunds universitet är en av partneruniversiteten i sommar.
Team building på The Journey 2015. Foto: Sofia Isaksson

The Journey är en intensiv sommarskola med föreläsningar, coaching och studiebesök tillsammans med studenter från hela världen. Fokus ligger på:

• Klimatföränding - du får lära dig av några av europas bästa klimatexperter. Arbeta med olika start-ups som fokuserar på klimatlösningar och delta i idésessioner för att hitta din egen lösning.
  • Entreprenörskap - hitta din egen entreprenörsgnista genom guidade workshops och coaching. Arbeta i grupper med andra studenter med din idé för att skapa en affärsplan och lära dig pitcha din idé på riktigt.
  • Presentation och pitch - presentera din affärsplan för en expertjury och få feedback.

Här hittar du all information om The Journey (länk till Clmate-KIC)

Vem kan söka?

Studenter och unga yrkesverksamma med hög motivation och god kunskap i engelska.

The Journey is for:

• Kandidatstudenter (sista året)
  • Masterstudenter
  • Doktorander
  • Unga yrkesverksamma

Möjligheter

• Variant 1: 3 juli– 6 augusti (5 veckor)
  • Variant 2: 24 juli – 27 augusti (5 veckor)
  • Variant 3: 17 juli - 6 augusti (3 veckor)

The Journey tar dig till 2-3 orter inom Climate-KIC nätverket från Frankrike, Tyskland, Ungern, Italien, Nederländerna, Norge och Polen, till Spanien, Sverige, Schweiz och England.

Ansök nu! Deadline 1 mars 2016

Här hittar du berättelser från förra årets The Journey-deltagare och ansökan: gå till Climate-KIC's webbsida.

Kontakt Climate-KIC: education [at] climate-kic.org

Kontakt Lunds universitet: Anna Ekberg

Om Climate-KIC

Climate-KIC samlar över 230 lärosäten, företag, städer och andra aktörer i Europa med det gemensamma målet att hitta lösningar på klimatutmaningen. Inom Climate-KIC skapas partnerskap för att integrera forskning, näringsliv och teknik för att innovativa idéer ska bli till nya produkter, tjänster och arbetstillfällen. Climate-KIC Nordic är ett av tretton Climate-KIC centra i Europa, och har sina lokaler vid DTU, Danmarks Tekniske Universitet. Från Sverige är tidigare Chalmers med i Climate-KIC Nordic.

Läs mer om Climate-KIC

2017-10-18
Vad behövs för att skapa framtidens hållbara universitet?
2017-10-16
Små kryp med stora uppgifter: Varför försvinner våra bin?
Ny elväg testas utanför Lund
2017-10-16
För sen ankomst när klimatet förändras
2017-10-13