Lunds universitets 350-årsjubileum invigt

Lunds universitets 350-årsjubileum är nu officiellt invigt efter en ceremoni i Universitetshuset i Lund. Där lanserades det fullspäckade jubileumsprogrammet med över 250 publika evenemang, som sträcker sig över 13 månader. Jubileet pågår från den 19 december 2016 till den 28 januari 2018, där start- och slutdatum är valda utifrån universitetets grundande respektive invigning.
Symbolen för Lunds universitets 350 årsjubileum i form av en cykel
Foto: Jonas Andersson

– Vi firar såklart vår historia - 350 år av utbildning, forskning och innovationer som utvecklat vårt samhälle - men vi vill också använda jubileet för att orientera oss mot framtiden och se vilken roll universitetet kan spela, både i Sverige och i världen. Detta och mycket mer kommer vårt jubileumsfirande att spegla, säger ordföranden i jubileumskommittén och förre rektorn Göran Bexell.

Jubileet bjuder på fem vetenskapliga temaveckor om aktuella frågor, föreläsningar och seminarier, en årslång jubileumskurs i lundensisk bildning, konstutställningar och musikaliska framträdanden, festliga tillställningar, en upptäckardag för de minsta, en jubileumsrevy och mycket mer. I flera av arrangemangen medverkar kända internationella och nationella namn från forskarvärlden. Även organisationer, näringsliv och beslutsfattare deltar.

Hållbarhetsforum ansvarar för att koordinera den vetenskapsvecka som har hållbarhet som tema den 15-20 maj 2017. Läs vidare om Hållbarhetsveckan här.

Hela jubileumsprogrammet kan laddas ned här, och ni får uppdateringar på universitetets Facebook-sida: facebook.com/LU350/

2017-10-16
Små kryp med stora uppgifter: Varför försvinner våra bin?
Ny elväg testas utanför Lund
2017-10-16
För sen ankomst när klimatet förändras
2017-10-13