Ekonomiska rättvisefrågor i fokus på klimattoppmötet i Marrakech

I ett side event som LUCSUS, Lund University Centre for Sustainability Studies, arrangerade tillsammans med organisationen Practical Action under första dagen vid COP22 i Marrakech, lyftes frågan om det så kallade "Loss and Damage".
From L-R: Rachel James, Environmental Change Institute, Oxford University; Reinhard Mechler, International Institute for Applied Systems Analysis; Colin McQuistan, Practical Action; Emily Boyd, Lund University Centre for Sustainability Studies; Pablo Suar

"Loss and damage" handlar mycket om vem som i slutändan ska betala för de skador och förluster som klimatförändringarna för med sig i de länder som är särskilt utsatta.

Läs vidare i en artikel på LUCSUS hemsida: LUCSUS and Practical Action hosted a side event at the COP22 in Marrakech

Foto ovan:

Från vänster till höger: Rachel James, Environmental Change Institute, Oxford University; Reinhard Mechler, International Institute for Applied Systems Analysis; Colin McQuistan, Practical Action; Emily Boyd, Lund University Centre for Sustainability Studies; Pablo Suarez, Red Cross Climate Centre; and Saleemul Huq, Director, International Centre for Climate Change and Development. Foto från IISD hemsida.

2017-10-18
Vad behövs för att skapa framtidens hållbara universitet?
2017-10-16
Små kryp med stora uppgifter: Varför försvinner våra bin?
Ny elväg testas utanför Lund
2017-10-16
För sen ankomst när klimatet förändras
2017-10-13